Idag gjorde jag min variant av Shepherds Pie, riktigt gott speciell med en god sallad till.
Fräs paprika, champinjoner, lök och zuccini i en panna. De ska bara få lite färg, inte bli mjuka. När de är klara häll över i en skål medan du steker kycklingfärsen.

När kycklingfärsen är stekt, krydda med lite Bologneskrydda och häll i en chreme fraich samt lite grädde. Glanda i grönsakerna och smaka av med kryddor och pressad vitlök. Tänk på att det ska bli en röra, inte en sås!
Häll över röran i en ugnsform och börja på potatismosen. När potatisen är kokt mosa den och blanda i smör, grädde, salt, riven parmesan ost, 2 ägg (hela) och 2 msk mjöl. Häll smeten över köttfärsröran. Vill man vara ambitiöst kan man spritsa. Nagga den med en gaffel.
Sista steget är att hälla på gratängost och rå lök och grädda i ugnen tills allt fått fin gyllenbrun färg.

0 kommentarer:
Skicka en kommentar