Feeds RSS
Feeds RSS

söndag 28 februari 2010

Dinkellimpa

10 dlljust dinkelsikt
25 gjäst
1 tsksocker(för jäsningen)
6,5 dlvatten, fingervarmt
2 tsksalt
0,5 dlolivolja
2 dlkokta dinkelfrön
11 dlsolrosfrön

Tillagning

1 Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en liten grop i mitten och smula ner jästen. Tillsätt socker och 1 dl vatten. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
2 Rör ner salt, olivolja, dinkelkorn, solrosfrön och resten av vattnet. Knåda degen väl och låt jäsa 40 minuter. Häll degen i två smorda 1,5 liters brödformar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
3 Grädda bröden längst ner i ugnen i 10 minuter i 250 °. Sänk värmen till 200 ° och grädda i ytterligare 20 minuter.

0 kommentarer: